SimeonRutges.jpg

Over Pro-fit physics

Bij Pro-fit physics kunt u terecht voor personal training en fysiotherapie in Amsterdam en omgeving. U kunt bij ons trainingen op maat volgen die helemaal worden aangepast aan uw wensen. Wij helpen u uw doelen te bereiken en zorgen voor een duidelijke en haalbare tijdsplanning. Dit doen wij door middel van individuele begeleiding. Wij zorgen er voor dat u gemotiveerd blijft en uw targets haalt. Of u nu af wilt vallen, aan wilt komen of uw sportprestaties wilt verbeteren, wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden.

Naast personal training kunt u bij ons ook terecht voor fysiotherapie of een combinatie van beide. Middels een persoonlijk behandelplan helpen wij u snel van uw klachten af of kiezen wij de beste behandeling om chronische pijn dragelijk te maken.

Ook voor Braziliaans jiu-jitsu,  MMA (mixed martial arts) training en massage  kunt u bij ons terecht. 

Over Simeon Rutges

Pro-fit physics is opgericht door Simeon Rutges, gediplomeerd fysiotherapeut, fitness professional en Braziliaans jiu-jitsu atleet met een levenslange passie voor bewegen en gezondheid. Daarnaast is hij een fanatiek reiziger die ervan houdt om met allerlei soorten mensen om te gaan. Na begonnen te zijn met hockey startte Simeon op zijn 16e met kickboksen. Geïnspireerd door de UFC begon hij  in 1999 met het trainen Braziliaans jiu-jitsu. Na vele  jaren van trainen, lesgevenen deelnemen aan wedstrijden in binnen en buitenland is hij uiteindelijk zwarte band geworden. Dagelijks ervaart Simeon alle voordelen van een sportieve en actieve levenswijze. De grote hoeveelheid energie die verkregen wordt door sporten en het belang van een goede gezondheid wil hij kenbaar maken. Zijn missie is om deze levenswijze over te brengen op al zijn klanten. Tijdens de trainingen staan motivatie en positiviteit centraal en wordt er voor gezorgd dat de beoogde einddoelen behaald worden.

Simeon behaalde in 1999 zijn CIOS diploma om als sport professional te kunnen gaan werken. Zijn hoofdrichting tijdens de opleiding was fitness management en conditie training. Vervolgens heeft hij in 2007 zijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Utrecht en is als fysiotherapeut in staat om verschillende soorten klachten te verhelpen zoals sportblessures of klachten die zijn ontstaan door toedoen van stress. Als fysiotherapeut heeft Simeon in verschillende healthclubs en bedrijven in Amsterdam gewerkt. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan met orthopedische klachten en werkgerelateerde klachten, zoals burn outs, muisarm- en tennis elleboog klachten. Naast het werk als fysiotherapeut is hij altijd als personal trainer en MMA (mixed martial art) trainer blijven lesgeven. Door kennis en ervaring uit de fysiotherapie te combineren met trainings ervaring, passie voor fitness en gezondheid kan Simeon zowel ‘gezonde’ als medische cliënten op een motiverende, veilige en effectieve manier begeleiden bij het behalen van hun persoonlijke doelen.